Format: 140x215 mm, Inbunden
Antal sidor: 306
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789177751199

Dödsuret

Kjell Eriksson

FÖR FYRA ÅR SEDAN försvann en kvinna spårlöst från Gräsö utanför Roslagens kust. Fallet har förblivit olöst. När Ann Lindell får ett tips om att den saknade setts vid liv kan hon inte låta bli att börja nysta i historien, trots att hon sedan länge slutat arbeta som polis. På Gräsö finns även Lindells gamla kärlek Edvard, och med hans hjälp får hon öborna att berätta om den där sommaren då allt förändrades. Men vem talar sanning och vem ljuger? Samtidigt som Ann fogar samman pusselbitarna håller sig någon gömd i en övergiven stuga på ön. Någon som är ute efter hämnd.

Dödsuret är den andra delen i Kjell Erikssons nya trilogi om den omtyckta utredaren Lindell på Uppsalaslätten. Den förra boken i serien, Den skrattande hazaren, nominerades till Årets bästa svenska kriminalroman 2019 och ut­ kommer i USA hösten 2020.

”Som vanligt i hans böcker är det en mycket bra personskildring och han fångar miljöerna på pricken. Intrigen är av bra klass men det är människorna och relationerna som berör på djupet och stannar kvar i sinnet efter läsningen. Likaså hans kärlek till landsbygden.”
Uppsala Nya Tidning

”Spännande. (…) Fint beskrivna karaktärer. Både i stort och småttDe lite utanför och skadade av livet beskrivs med värme.”
Mias bok, bokblogg

”Denna bok är mer än en spännande deckare. Den är också mycket vackert skriven. (…) denna författare skriver riktigt bra! Läs gärna Dödsuret!
Skrivande dam, bokblogg

”Bra och spännande intrig med en historia där allt flätas samman i slutet.”
Boktoker, bokblogg

Beställ e-bok

Kjell Eriksson

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla