Format: 144x217 mm, Inbunden
Antal sidor: 301
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789177751557

Finns även som:
Inbunden, ISBN: 9789179450335

Djävulsnyckeln

Charlotta von Zweigbergk

Minna är en äldre kvinna med ett kreativt arbete, goda vänner och en eldig älskare. Men när Minna träffar Kenny överöses hon snart av röda rosor, roligheter och gulliga meddelanden. Aldrig har hon blivit så uppvaktad, aldrig har hon skrattat så mycket. Hon slits mellan sina känslor men den tålmodiga uppvaktningen gör att hon bestämmer sig för att satsa på Kenny. Ganska snabbt upptäcker hon att Kenny förändras och under en Thailandsresa blir det skrämmande tydligt. Från att ha lyft Minna till skyarna börjar Kenny långsamt bryta ner henne tills hon bara är en spillra av den hon var.

Djävulsnyckeln är ett närgånget relationsdrama, en ärlig och naken berättelse om vägen in i ett nedbrytande förhållande, där den ena kämpar sig kraftlös medan den andra styr sin partner genom att låta henne pendla mellan hopp och bedrövelse.

Charlotta von Zweigbergk är en mästare på att skriva medryckande böcker som verkligen gör avtryck på läsaren. I Djävulsnyckeln behandlar hon ett så allvarligt ämne som emotionell misshandel samtidigt som boken även klarar av att vara varm och bitvis humoristisk.

 

Beställ e-bok

Recensioner

"Varför stannar Minna kvar? Varför har hon alls flyttat ihop med honom? (...) Hela romanen är ett skickligt gestaltande av detta irriterande varför som engagerar läsaren från första sidan till sista." "

 Katarina Tavakol
br />BTJ

"Boken är så pass bra skriven att den känns ända in i märgen. [...] Djävulsnyckeln är nog den bästa bok som hon har skrivit. Den är skriven med en inlevelse som gör att man känner att man själv är med och ser på. [...] Djävulsnyckeln, som för övrigt är en träffande titel, är en bok väl värd att läsa." "

 Ronnie G Lundin
br />Gotlands Tidningar

Charlotta von Zweigbergk

Charlotta von Zweigbergk är journalist och författare. Under decennier har hon arbetat som frilansjournalist inom ämnen som populärpsykologi, personporträtt och samhällsfrågor. Hon har även haft egen spalt i DN och Aftonbladet. 2016 blev hon nominerad till Augustprisets fackbokskategori för boken Fattigfällan, vilket är hennes elfte bok. Tidigare har hon skrivit romaner och livsstilsbetonade faktaböcker. Charlotta von Zweigbergk bor i Stockholm men tillbringar så mycket tid som möjligt på Gotland där hon vandrar utmed stränderna och funderar ut sina projekt. I oktober 2017 utkom Dippen & jag, en ömsint berättelse om en komplicerad far-och-dotter-relation. Våren 2021 är hon aktuell med romanen...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla