Format: 140x215 mm, Inbunden
Antal sidor: 359
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177753520

Pressbilder

Det stora sveketBerättelsen om skyddsnätet som inte fanns

Walter Kalmaru

Walter Kalmaru bor och lever i Stockholm tillsammans med sin fru Lotta och sina två barn Maya och Salme. En till synes helt vanlig familj lever ett helt vanligt liv när en mörk figur gör entré i deras liv. Maya är 15 år när anorexin tar sitt grepp om henne. Snart har situationen eskalerat bortom all kontroll, och Walter och Lotta gör allt som står i deras makt för att få hjälp från de vårdande instanser som är ämnade att finnas tillhands.

Det blir en lång resa mot avgrunden där Mayas psykiska ohälsa till slut tar hennes liv. Längs resan hamnar även Mayas ett år äldre syster Salme i den psykiska ohälsans hänsynslösa grepp och efter ett problematiskt förhållande med fel person ser hon ingen annan utväg än att följa sin lillasyster.

Det här är deras historia, men det hade lika gärna kunnat vara din.

Det stora sveket är en berättelse om sveket från samhället och det svek två föräldrar känner gentemot sina barn, och illusionen om att vi lever i ett land där vi tas om hand när vi blir sjuka.

Beställ e-bok

Walter Kalmaru

Walter Kalmaru arbetade många år som konceptutvecklare, AD och partner på Gullers Grupp. Numera lägger han en stor del av sin tid på att skapa debatt och driva frågor kring psykisk ohälsa hos unga i Sverige, bl.a. i den ideella organisationen Kontempels regi. Det stora sveket är hans litterära debut, som släpps hösten 2023.

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla