Format: 143x197 mm, Inbunden
Antal sidor: 238
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789177750741

Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt och lite till

Pär Holmgren

Varför gör vi inte det vi egentligen vet att vi måste göra? Varför stannar vi kvar i ett system som sakta men säkert försämrar förutsättningarna för liv på jorden, som förstör allas vår framtid?

I Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt och lite till beskriver meteorologen Pär Holmgren de utmaningar vi står inför när det gäller klimatet och vad vi behöver göra för att ställa om samhället i hållbar riktning. Han förklarar hur de globala utmaningarna hänger ihop och pekar på vikten av såväl politiska lösningar som att vi som enskilda individer tar vårt ansvar. Hur ska vi annars kunna leva med de frågor som våra barn och barnbarn nu börjar ställa till oss om vad vi gjorde när vi förstod vad som höll på att hända?

Vi har fortfarande möjligheten att i framtiden kunna svara att vi gjorde så mycket som möjligt. Men då måste vi börja göra det. Nu.

Pär Holmgren är hedersdoktor i meteorologi vid Uppsala universitet och har arbetat med klimatfrågan i ett decennium, först som tv-meteorolog, författare och föreläsare, på senare år som riskanalytiker och politiker.

Pär Holmgren

Pär Holmgren är hedersdoktor i meteorologi vid Uppsala universitet och har arbetat med klimatfrågan i ett decennium, först som tv-meteorolog, författare och föreläsare, på senare år som riskanalytiker och politiker. Sommaren 2019 är han aktuell med boken Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt och lite till där han beskriver de utmaningar vi står inför när det gäller klimatet och vad vi behöver göra för att ställa om samhället i hållbar riktning.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla