Format: Ljudbok,
Utgivningsår: 2024
ISBN: 9789179458201

Pressbilder

Den som jagar

Zara Mahmood

Småbarnsmamman Caroline Dahl hittas brutalt mördad i ett naturreservat på Falsterbohalvön och kriminalinspektör Hanna Berg utses som förundersökningsledare i det högprofilerade fallet.

Hanna har precis återvänt till jobbet på Malmöpolisen efter en uppslitande skilsmässa. För att kunna släppa tankarna på separationen går hon fullständigt upp i arbetet och blir besatt av att lösa fallet. Men ångesten förföljer henne som en mörk skugga.

Samtidigt befinner sig 19-åriga Alicia instängd och fastkedjad i en källare, vaktad av en sadistisk man i mask. Alicia fasar för att höra mannens fotsteg i källartrappan, då vet hon vad som väntar. Men hon vet också vilka konsekvenserna riskerar att bli ifall hon försöker fly.

När ännu en ung kvinna försvinner spårlöst börjar Hanna misstänka att det finns ett samband mellan fallen med de försvunna kvinnorna och mordet på Cecilia Dahl. Hon inser att hon måste lösa gåtan och hitta Alicia – innan det är för sent.

Den som jagar är en rapp och nervkittlande deckare som utspelar sig i trakterna kring Falsterbo och Malmö. Det är den första delen i Skånemorden som handlar om den frånskilda kriminalinspektören Hanna Berg. Det är också författaren Zara Mahmoods debutbok.

Om författaren:
Zara Mahmood bor i Malmö tillsammans med sin man och fyra barn. Hon är utbildad socionom och jobbar som biståndshandläggare. Den som jagar är hennes debutroman.

”Jag ville skriva en spännande och lättillgänglig kriminalroman utan att tumma på det litterära. En rapp svensk deckare med äkta bladvändarkvalitet helt enkelt.”

Zara Mahmood

Zara Mahmood bor i Malmö tillsammans med sin man och fyra barn. Hon är utbildad socionom och jobbar som biståndshandläggare. Den som jagar (2024) är hennes debutroman. ”Jag ville skriva en spännande och lättillgänglig kriminalroman utan att tumma på det litterära. En rapp svensk deckare med äkta bladvändarkvalitet helt enkelt.”

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla