Illustratör: Stina Löfgren
Format: 170x215 mm, Inbunden
Antal sidor: 144
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789177751335

Den nya skåpmatenGott och hållbart ur burk och tetra

Jenny Damberg

KONSERVER HÅLLER. De blir inte dåliga. För den som campar, seglar eller är ute på tur är de en räddning, i tider av kris är de en livlina. Men även i en välfungerande vardag har konserverna unika egenskaper som bör förära dem en plats i skafferiet. Konserver rymmer mycket smak, de kostar lite och de minimerar den egna insatsen. Butikernas kolonialavdelning rymmer dessutom en mängd smakbomber i konserverad form, som på ett kick lyfter den trista vardagsmåltiden till en upplevelse. Trots det är konserven undanskuffad i de flesta kokböcker.

I Den nya skåpmaten spelar konserverna huvudrollen. Färska råvaror är inte bannlysta, men de har verkligen förtjänat sin plats när de förekommer. För innerst inne älskar vi alla genvägar. Det är dags att säga hej till den nya skåpmaten och öppna locket till en större smakupplevelse!

Jenny Damberg

Jenny Damberg är journalist och författare. Tidigare har hon skrivit de kulturhistoriska reportageböckerna Nu äter vi! De moderna favoriträtternas okända historia och Som hon drack – kvinnor, alkohol och frigörelse, samt kokboken Bönor, ärtor, linser. Jenny Damberg är uppvuxen i Småland och delar i dag sin tid mellan Stockholm och Björkö utanför Norrtälje. Hösten 2019 kom hennes bok Fett – En historia om smak, skräck och starka begär som är en undersökning av fett som en kulinarisk och kulturell sensation. Hösten 2020 är hon aktuell med Den nya skåpmaten – Gott och hållbart ur burk och tetra.

Mer om författaren
Foto_ Axel Öberg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla