Format: 135x210 mm, Häftad
Antal sidor: 185
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789174410228

Den föraktade falukorvenOm ketchupkrig och fredagsmys

Karin Ahlborg

När slutade det handla om mat och började handla om näringsämnen istället? Vem blir glad och belåten av att äta proteiner, fett och kolhydrater, fibrer, omega-3 och E-vitamin, när vi borde äta kalvstek med små stekta kulpotatisar, gräddsås, pressgurka och gelé?

I Den föraktade falukorven — om ketchupkrig och fredagsmys tar Karin Ahlborg strid mot snobbar som tycker att det är var och ens plikt att rulla sina egna köttbullar, mot sektlika dietanhängare och mot en livsmedelsindustri som är skamlös i sina försök att lura oss.

Hon sticker hål på myter, marknadsföringsbluffar, meningslösa kostråd och visar att det faktiskt är helt okej att servera barnen falukorv, köttbullar och andra favoriträtter, även ur näringssynpunkt. Det är hög tid att vi börjar bestämma själva vad vi ska äta!

Karin Ahlborg

Karin Ahlborg är matreporter på Aftonbladet sedan 2003. Hennes bok Den föraktade falukorven - om ketchupkrig och fredagsmys utkom 2010. Hon har tidigare skrivit böckerna Föda barn – hur det verkligen känns (1994) och Hälsa alla andra kändisar (2007).

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla