Format: x mm, Epub
Antal sidor: 474
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789179450083

Den fantastiska sanna historien om Nomi Ali

Uzma Aslam Khan

Nomi och Zee tillhör De Infödda – deras far dömdes en gång i tiden till att sitta av sitt fängelsestraff på de isolerade Andamanöarna, och när fängelsetiden är över måste han bli kvar med sin familj och odla upp marken åt britterna. Öarna är en ogästvänlig plats trots sin surrealistiska skönhet, trots att de kallats ett fångarnas paradis .

När andra världskriget bryter ut avfyras snart det första skottet i Nomis by, och Zee tvingas fly. Kvar blir Nomi, som försöker förhandla med ödet och rädda sin älskade familj. Men när makten över öarna skiftar fram och tillbaka mellan britterna och japanerna är bara en sak säker: ingen är på Nomis och Zees sida.

Den fantastiska sanna historien om Nomi Ali är en tät och lyrisk iscensättning av ett glömt kapitel i historien, men också en drabbande historia om maktlöshet, mod och mirakel, och om kampen för att upprätthålla sin värdighet och medmänsklighet även under de svåraste förhållanden.

"Det här är en berättelse du inte vill missa!" The Tribune

UZMA ASLAM KHAN är född och uppvuxen i Pakistan, men bor nu i USA. Hon fick sitt genombrott med den hyllade Trådarna i väven (2004). Den fantastiska sanna historien om Nomi Ali är hennes femte roman.

Uzma Aslam Khan

UZMA ASLAM KHAN är född och uppvuxen i Pakistan men bor i USA. Hon fick sitt genombrott med den hyllade Trådarna i väven (2004). Den fantastiska sanna historien om Nomi Ali är hennes femte roman.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla