Översättare: Ninni Holmqvist
Format: 148x218 mm, Inbunden
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789177751281

Finns även som:
Inbunden, ISBN: 9789179450083

Den fantastiska sanna historien om Nomi Ali

Uzma Aslam Khan

Nomi och Zee tillhör De Infödda deras far dömdes en gång i tiden till att sitta av sitt fängelsestraff på de isolerade Andamanöarna, och när fängelsetiden är över måste han bli kvar med sin familj och odla upp marken åt britterna. Öarna är en ogästvänlig plats trots sin surrealistiska skönhet, trots att de kallats ett fångarnas paradis .

När andra världskriget bryter ut avfyras snart det första skottet i Nomis by, och Zee tvingas fly. Kvar blir Nomi, som försöker förhandla med ödet och rädda sin älskade familj. Men när makten över öarna skiftar fram och tillbaka mellan britterna och japanerna är bara en sak säker: ingen är på Nomis och Zees sida.

Den fantastiska sanna historien om Nomi Ali är en tät och lyrisk iscensättning av ett glömt kapitel i historien, men också en drabbande historia om maktlöshet, mod och mirakel, och om kampen för att upprätthålla sin värdighet och medmänsklighet även under de svåraste förhållanden.

Beställ e-bok

Recensioner

"Det här är en berättelse du inte vill missa!" "

The Tribune

"en storslagen, upprörande och gripande berättelse. (...) Khans berättelse är drabbande läsning på flera plan: som historisk roman, som vittneslitteratur, som plågsam och detaljerad skildring av tortyr och förnedring. Men också som en historia om hopp, vänskap och kärlek som kan överleva även under de vidrigaste av omständigheter."

 Magnus Persson
SvD

"Det är en underbar bok, poetiskt berättad, en njutning att läsa, en berättelse som stannar kvar och skaver. Helhetsbetyg: 5 (av 5)."

 Pia Lindestrand
BTJ

"en imponerande roman om ett bortglömt kapitel ur den rasistiska kolonisationens historia. Det är också en starkt feministisk berättelse som skriver in kvinnorna och flickorna i historien. Här får äntligen de kvinnliga fångarna ett ansikte."

 Carolina Thelin
Opulens

"trots sitt mörka ämne, så är den här boken så otroligt vackert berättad. Den griper tag i en och får en att fundera över hur mycket historia som faktiskt är bortglömd och oberättad."

bokbloggUZMA ASLAM KHAN är född och uppvuxen i Pakistan
nikolinas_bokhylla

Uzma Aslam Khan

UZMA ASLAM KHAN är född och uppvuxen i Pakistan men bor i USA. Hon fick sitt genombrott med den hyllade Trådarna i väven (2004). Den fantastiska sanna historien om Nomi Ali är hennes femte roman.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla