Format: 138mmx210mm mm, Övrigt
Antal sidor: 316
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789170379932

Den ensamme terroristen?Om lone wolves, näthat och brinnande flyktingförläggningar

Michael Dahlberg-Grundberg

”Tveklöst en av årets viktigaste böcker”
DN

”Tillhör höstens viktigaste läsning”
Expressen

Höstens kanske viktigaste bok
Aftonbladet

Sveriges främsta forskare på radikalnationalistisk terrorism, Mattias Gardell och Heléne Lööw, har skrivit en ny bok tillsammans med massmedieforskaren Michael Dahlberg-Grundberg. Det är en bok om hur dagens radikalnationalistiska terror kan förstås och bekämpas i ett samhälle där sociala medier snabbt och lätt knyter samman människor i hela världen.

Heléne Lööw ger den historiska bakgrunden till hur terroristerna har arbetat över tid och hur polisen lyckats bekämpa dem tidigare, samt synar vågen av attentat mot asylboenden och HVB-hem.
Mattias Gardell tar sin utgångspunkt i de senaste årens terroristiska ensamvargar i vår närhet såsom Anders Behring Breivik, Peter Mangs, Anton Lundin Pettersson och Rakhmat Akilov som utförde terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm. Han sammanfattar vad vi vet om de drygt 100 ensamagerande terrorister som slagit till i Europa sedan millennieskiftet, och synar raskrigslitteratur och propagandakanaler som förespråkar metoden. Är verkligen ensamvargar ensamma? 
Michael Dahlberg-Grundberg kartlägger hur terroristerna hämtar näring och inspiration från nätet och de hatiska miljöerna där. Han visar på hur hatet i de sociala medierna driver fram ett slags känsla av att »någon måste göra något«. 

Beställ e-bok

Michael Dahlberg-Grundberg

Michael Dahlberg-Grundberg är fil. dr i sociologi, och är intresserad av politisk aktivism, sociala rörelser och digitala medier. Hösten 2017 är han aktuell med boken Den ensamme terroristen som han skrivit tillsammans med Heléne Lööw och Mattias Gardell.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla