Format: 135x210 mm, Häftad
Antal sidor: 191
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789174411232

De mest hatadeOm pedofiler och andra sexualbrottslingar

Börje Svensson

Få brott väcker sådan avsmak som sexuella övergrepp, speciellt de som drabbar barnen — inte bara hos en laglydig allmänhet utan också bland medfångarna i fängelset som ser på en sexualbrottsling med största avsky.

De mest hatade tar huvudsakligen avstamp i det arbete Börje Svensson under drygt tio år utfört på Norrtäljefängelsets sexualbrottsavdelning.
Men det handlar inte så mycket om behandlingen som om de tankar det väckt hos honom och de reflexioner han gjort i mötet med de manliga förövarna. Vad är det för sorts människor egentligen och hur blev de sådana?
Han funderar också över vilka konsekvenser brottet får för offret, de anhöriga och närstående.
De mest hatade är en angelägen och insiktsfull bok som ser bortom schablonerna. Sexualbrott måste bekämpas, om det är alla eniga. Därför behöver vi öka vår kunskap, inte enbart för offren utan även för människorna bakom brotten.

Beställ e-bok

Börje Svensson

Börje Svensson är psykoterapeut. Han har bland annat arbetat inom socialtjänst, missbrukarvård och barnpsykiatri. Han var med och utvecklade Rädda Barnens Pojkmottagning, där sexuellt utnyttjade pojkar och unga förövare fick terapeutisk hjälp. Under de senaste tio åren har han även behandlat vuxna förövare. De mest hatade är hans tredje bok om sexuella övergrepp. Tillsammans med sina kolleger på Rädda Barnens Pojkmottagning har han skrivit Pojkmottagningen (1995) och Unga förövare (2001).

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla