Format: x mm, MP3-fil
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789174416251

Britas resa

Sven Wollter

»Blodet rann i en pulserande ström ur hans högra tinning och det gick kramper i kroppen. Klockan var kvart över två på natten. Det hade hunnit bli 11 december 1949 och svinkallt. // Brita Jakobsson släppte en meterlång tretums rundhult så att det klang i brädgolvet och en blodpöl växte sig allt större runt direktörens huvud.«

Så börjar "Britas resa" Sven Wollters andra roman efter den kritikerhyllade "Hon, Han och Döden". I den ger Brita Jakobsson sig av från Ådalen mot Stockholm för att leva ett annat och kanske friare liv. Det är en tid när kapitalet kunde skjuta arbetare och när överheten, utan att blinka, kunde ta för sig av arbetarklassens barn och ungdomar. Genom Britas ögon får vi följa de första stegen mot frigörelse. Det är en tid av hopp, men också stor förtvivlan. En tid som i allra högsta grad ger återklang än idag.

Perfekt för de som älskar "Fröken Frimans krig" och "Vår tid är nu".

Sven Wollter

SVEN WOLLTER har varit en aktiv och stridbar del av det svenska kulturlivet i 60 år, som film-, tv- och teaterskådespelare. I flera år hade han också ett eget radioprogram, »Wollter i P4«. När han fyllde 60 år gav han ut självbiografin Bakljus. Vid 82 års ålder debuterade han som romanförfattare med Hon, Han och Döden (2016) som fick stor uppmärksamhet och hyllades av läsarna. Tidigare har han även gett ut den illustrerade självbiografin Pojke med pilbåge. Eftertankar i ord och bild (2013) på Ordfront. Våren 2018 är han återigen aktuell med romanen Britas resa.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla