Översättare: Stefan Lindgren
Format: 151x226 mm, Häftad
Antal sidor: 771
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789174411720

BombenEtt knapptryck från kärnvapenkrig

Eric Schlosser

Den glömda historien om mänsklighetens farligaste uppfinning

Med sovjetunionens fall försvann inte bara en av världens, dåvarande två stormakter. Även mänsklighetens rädsla för kärnvapenkrig tycktes borta. Men vapnen fanns och finns kvar.

I "Bomben", som redan hyllats i USA, gräver journalisten Eric Schlosser, världskänd efter sina avslöjanden om snabbmatsindustrin, vidare för att berätta historien om en av människans mest destruktiva idéer: atombomben. Han läser tusentals tidigare hemligstämplade dokument och intervjuar både tidigare och nuvarande soldater och officerare.

I "Bomben" berättas historien om kärnvapen med hjälp av »vanliga« amerikanska militärer, piloter och tekniker. Genom autentiska fall får vi se hur nära det faktiskt var att världen föröddes i ett kärnvapenkrig och hur farlig tekniken fortfarande är. Den mänskliga faktorn tillsammans med åldrande, om än avancerad, teknik visar sig vara en dålig kombination.

Beställ e-bok

Eric Schlosser

Eric Shlosser är författare och journalist. Han har tidigare gett ut böckerna Snabbmatslandet och Pengar som gräs. Bland hans uppdragsgivare återfinns magasinen Atlantic Monthly, New Yorker och Vanity Fair. 2016 släpptes Bomben : ett knapptryck från kärnvapenkrig.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla