Format: 196x235 mm, Inbunden
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177753209

Pressbilder

BlåmusslorEn kokbok för framtiden

Tintin André

Musslor är nyttiga, goda, prisvärda, enkla och snabba att tillaga, de gifter sig med oändligt många smaker och bäst av allt – de är miljövänliga! Att odlade blåmusslor kan räknas in bland våra mest hållbara råvaror är en av många anledningar till att det behövs en kokbok om denna fina, proteinrika mollusk.

Med den här boken vill Tintin André öka vår medvetenhet om hållbar mat från havet och inspirera fler att upptäcka musslor som både en närodlad delikatess och vardagsmat. Recepten tilllämpar tillagningsmetoder med inspiration från världens olika kök. Boken går också igenom hur man förvarar och tillagar musslor och vilka drycker som passar till. Den ger vidare en bakgrund till hur musselätandet ser ut i Europa och hur musslor lever, utvecklas och odlas – till exempel i marina kolonilotter i Göteborg och Helsingborg.

Recensioner

"Musslor är inte bara goda utan också nyttiga, miljövänliga och billiga. Låt dig lockas med av nya smaker & härliga recept i Tintin Andrés första bok: Blåmusslor - En kokbok för framtiden."

Sandra Palmqvist
Allers

Tintin André

TINTIN ANDRÉ har bott och arbetat i Frankrike, Italien, Belgien, Mexiko och Thailand och rest i många delar av världen, där hon har upptäckt hur många fantastiska sätt det finns att laga goda rätter av musslor. Hösten 2023 är hon aktuell med Blåmusslor – En kokbok för framtiden.

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla