Format: 146x220 mm, Inbunden
Antal sidor: 268
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789170376344

Finns även som:
Inbunden, ISBN: 9789174418934

Bit inte ihop!Sätt gränser på jobbet

Rebecka Bohlin, Sara Berg

Hur svarar du på en sexualiserad kommentar som kallas för skämt? Varför drabbas kvinnor oftare av värk i kroppen på grund av jobbet? Och hur kommer det sig att alla säger sig vara för jämställdhet men kvinnor ändå alltför ofta halkar efter i fråga om lön och karriär?
Rebecka Bohlin och Sara Berg presenterar i Bit inte ihop! enkla historier om gränssättning i kvinnors jobbvardag som inspirerar och berör. Berättelserna varvas med en genomgång av mentala, verbala, fysiska och politiska strategier för att ta itu med såväl underordning som kvinnors ständigt dåliga samvete.
De belyser våra rättigheter och hur vi kan använda strategier från feministiskt självförsvar på jobbet i stället för att bita ihop när det är något som känns fel, med fokus på både personlig och strukturell nivå.

Läs mer på bitinteihop.se

”Med stor kunskap och noggrant arbete har författarna till ”Bit inte ihop!” lyckats få på pränt vad alla kvinnor bör veta och ta hänsyn till för att rusta sig mot diskriminering, utan att för den skull försöka forma kvinnor mer likt män.” Nina Ruthström, LitteraturMagazinet

Beställ e-bok

Rebecka Bohlin

Rebecka Bohlin är frilansjournalist, debattör och instruktör i feministiskt självförsvar. 2013 skrev hon tillsammans med Sara Berg Bit inte ihop! Sätt gränser på jobbet för att synliggöra de strukturer som påverkar och håller tillbaka kvinnor på arbetsmarknaden. Hösten 2017 kommer deras andra bok Fem härskartekniker – femtio motståndsstrategier. Hon har även skrivit boken Tackla hatet om näthat, hot och hur du skyddar dig. Läs mer om Rebecka Bohlin och Sara Bergs arbete kring härskartekniker och motstånd på femharskartekniker.se.

Mer om författaren

Sara Berg

Sara Berg är dramapedagog inriktad på normkritik och genus samt instruktör i feministiskt självförsvar. Tillsammans med Rebecka Bohlin har hon skrivit Bit inte ihop! Sätt gränser på jobbet (2013). Läs mer om boken och kurskonceptet Bit inte ihop! på bitinteihop.se. Hösten 2017 kommer den andra boken som de skrivit tillsammans, Fem härskartekniker – femtio motståndsstrategier. Läs mer om boken och deras arbete kring härskartekniker och motstånd på femharskartekniker.se.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla