Format: x mm, Häftad
Antal sidor: 248
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789174410068

Beirut, jag älskar dig

Zena El Khalil

Zena OCH Beirut är likadana, kräver alltid dramatik. Kanske är det därför Zena stannar kvar, trots att människor hon älskar försvinner, trots att det känns som att staden drunknar.
På gatorna drar militärerna runt som hundar och pinkar in sina revir alltmedan utsjasade arbetare bygger upp staden på nytt. Blekta blondiner banar sig väg till nästa nerknarkade nattklubb, medan flyktingarna i lägren kurar ihop sig, fem i varje säng. Vilken minut som helst kommer bomberna att falla över Beirut.
Samtidigt, mitt i all denna galenskap, måste Zena och hennes kompis Maya försöka förstå och göra något vettigt av sina liv, måste duellera med stadens olika besattheter: plastikkirurgin, jakten på en man, alla automatvapen. Och de måste gå till strid mot dem som vill äga och förstöra.
Beirut, jag älskar dig är en ovanligt ärlig och personlig historia om att vilja leva, inte bara överleva, i ett ständigt närvarande krig. Det är berättelsen om Zena och hennes förälskelse i en stad som svämmar över av krig, sorg och kärlek. Och precis som Zena blir också läsaren drabbad, sorgsen, lycklig och kär.

Zena El Khalil

Zena el Khalil, född 1976, har bott i Nigeria, London, New York och Beirut. Hon är konstnär, konstkurator och miljöaktivist. Under sommarkriget i Libanon 2006 bloggade hon från sin lägenhet i Beirut och bloggen (Beirut Update) blev snart internationellt känd. Beirut, jag älskar dig (2010) är hennes första roman. Läs mer om Zena el Khalil och hennes konst på www.ziggydoodle.com

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla