Format: 143x217 mm, Inbunden
Antal sidor: 125
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789177751915

Finns även som:
Inbunden, ISBN: 9789177753292Inbunden, ISBN: 9789179450700Inbunden, ISBN: 9789179457228

B-lagetRapport från ett utanförskap

Freddot Carlsson Andersson

Det här är det svåraste jag har skrivit. När jag utbildade mig till journalist såg jag framför mig hur jag skulle skriva om klimatförändringarna, om barns rätt till engagerade föräldrar, om den urspårade manligheten. Inte om min egen olycka.  

Under två år har Freddot Carlsson­ Andersson en anpassad lönebi­dragsanställning i ett projekt om arbete och normbrytande funk­tionsvariationer. Samtidigt får han själv, som 46-­åring, sin andra NPF­-diagnos. Efter att under lång tid ha rört sig i små cirklar på ytterkanten av arbetsmarknaden, som en fluga under en taklampa, är han på väg att förvandlas till en evig praktikant. Han inser att det här finns en historia som måste berättas, mitt framför ögonen på honom. Trots att han som författa­re och journalist egentligen hade velat skriva något helt annat. 

B-laget är en drabbande bok om hur det kan vara att leva med NPF-diagnoser, och om hur tillvaron försvåras för dem som inte passar in. Utifrån en vårdag på arbetsplatsen varvas personliga betraktelser med forskning och populärkultur. 

Recensioner

"Som recensent har jag läst många faktaböcker som berör AST, men ingen som på ett sådant här ingående sätt och med ett fantastiskt språk beskriver olika situationer både vad gäller svårigheter och ljuspunkter i tillvaron och med rikliga referenser till rapporter, forskning, litteratur och film. Det är svårt att göra denna briljanta bok rättvisa i en recension - den ska läsas! Rekommenderas varmt."

 Katharina Jacobsson
BTJ

"'B-laget' är ett vittnesmål inifrån livet med väldigt lite pengar - att i skam stjäla en toarulle på jobbet i slutet av månaden, att låtsas vara upptagen när kompisar vill ta en öl på stan - men också mer än så. Med kraft, och ett språk så drivet att man sträckläser, skriver Carlsson Andersson in sin belägenhet i ett större sammanhang." "

Malin Krutmeijer
Aftonbladet

"Boken är kort, välskriven och drabbande. (...) Oavsett igenkänningsgrad är det en mycket läsvärd bok!"

Minabibliotek.se

Freddot Carlsson Andersson

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla