Format: x mm, MP3-fil
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789179456702

Åtta steg mot avgrundenVårt framtida liv på planeten

Jonathan Jeppsson

Vad väntar oss när klimatet allt mer kollapsar? Hur illa ute är vi egentligen? Vad är det för hemskt som ruvar vid århundradets slut? I boken "Åtta steg mot avgrunden" ger sig en av Aftonbladets främsta klimatjournalister in på en resa mot mörkrets hjärta för att ge svar på dessa ödesfrågor.

I åtta delar, en för varje årtionde, beskriver han med hjälp av en stor mängd vetenskapliga rapporter och intervjuer med forskare vad som kommer att hända med jorden och dess invånare under detta århundrade.

Resultaten han kommer fram till är både förbluffande och skrämmande: Förutom allt det där vi redan anar och känner till, som stormar, värmeböljor och havsnivåhöjning, lurar ett stort antal okända faror, av en magnitud som vi knappt kan föreställa oss i framtiden.

I långsam, men stadig takt, närmar vi oss avgrunden. Till slut kan de yttre hoten sätta hela vår överlevnad på spel. Men den största grymheten av dem alla kan mycket väl komma inifrån oss människor själva.

Men det är också en berättelse om tornseglarna, denna fantastiska fågel, och dess flykt i sommarnatten. Och en fruktansvärd händelse en varm kväll i augusti.

Jonathan Jeppsson

Jonathan Jeppsson är chef för Aftonbladets grävredaktion och har tidigare även haft rollen som nyhetschef och redaktör för samhällsredaktionen. Dessutom är han verksam som tidningens klimatkolumnist och har varit med att instifta "Klimatjournalistpriset". Åtta steg mot avgrunden – vårt framtida liv på planeten utkom 2020, väckte stor uppmärksamhet och vann Natur & Kulturs debattbokspris 2021. 2024 är han återigen aktuell med Mot kollapsens hjärta: Om tillväxtens slut och civilisationens sammanbrott.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla