Format: x mm, Epub
Antal sidor: 369
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789179450007

Armbrytning med ondskanStaffan de Mistura

Erik Ohlsson

Staffan de Mistura är mannen som haft några av världens svå­raste medlaruppdrag. Han har en brokig bakgrund med både svenska och italienska rötter – och han återkommer ofta till vad denna bakgrund har betytt för honom och för hans möjlighet att förstå världens ledare.

I den här boken skildrar han sitt liv som internationell med­lare och krishanterare. En merit­lista som omfattar över 50 år och som spänner från konflikten på Cypern i 1960­-talets början, över Vietnamkriget och konvulsio­nerna i Afghanistan, fram till det blodiga inbördeskriget i Syrien.

Följ med bakom kulisserna hos några av det senaste halvse­klets mest omtalade ledare och personligheter, däribland mo­der Teresa, Rysslands president Vladimir Putin, Syriens presi­ dent Bashar al­-Assad och den turkiske ledaren Recep Tayyip Erdogan.

I Armbrytning med ondskan möter vi en värld av tuffa beslut, retoriska piskor, och strategiska silkesvantar. Men vi får också bevittna mänskliga möten med potential att förändra världen till det bättre.

Erik Ohlsson

ERIK OHLSSON har arbetat som utrikesreporter på DN i trettio år. Våren 2022 är han aktuell med Armbrytning mot ondskan – Staffan de Mistura : Ett liv med krig och konflikt. Han har länge följt Staffan de Misturas diplomatiska arbete och bestämde sig för att skriva en bok om detta mitt under de Misturas medlaruppdrag i Syrien.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla