Format: 144x198 mm, Inbunden
Antal sidor: 236
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789177752820

Ann Petrén på scen

Stig Hansén

Ann Petrén är en av våra största skådespelare. Hon har spelat på en mängd scener såsom Stockholms Stadsteater och Västmanlands teater. Hon har även medverkat i många populära filmer och i TV-serier som Bonusfamiljen, Happy end och Masjävlar. I Ann Petrén på scen berättar hon för första gången öppet om sitt liv. Om den borgerliga uppväxten i Västerås, om vägen till teatern, skådespelarkarriären och de stora rollerna.

Det är ett stycke teaterhistoria där Stig Hansén följer Ann Petrén på nära håll. Ingående berättar Ann hur hon närmar sig roller hon ska spela, hur det är att stå på scen och att samspela med andra.

Recensioner

"Det är en ovanligt öppenhjärtig och ärlig bok, som ger oss nycklar till hur det är att vara skåde­spelare, men också till hur det är att vara människa."

Anna Hedelius 
Barometern

"Ann Petrén på scen vindlar sig fram, via detta samtal om metod, moral, kunskap och kärleken till teater. Den blir en stig genom ett oerhört rikt konstnärskap. Den fångar också delar av ett teaterlandskap mellan 1980-talet och nu. En tid då så mycket kom till men sedan förlorades. Boken är en blandning av själ och fakta men framför allt en hyllning till Ann Petrén." "

Lars Ring
Svenska Dagbladet

"Den som är intresserad av att inte bara se teater, film, musikaler, opera och andra former av uppträdanden, utan också vill förstå hur en föreställning blir till, den har mycket att hämta i den här intervjuboken. Ann Petrén har aldrig tidigare talat så öppet om hur hon ser på sin yrkesroll och om yrket, som innebär livslångt lärande om människans inneboende längtan efter att förstå sig själv. (...) en läsvärd intervjubok om en av våra mest älskade kvinnliga aktriser. Ett teamwork som heter duga!"

Ölandsbladet

Stig Hansén

STIG HANSÉN är författare och journalist och har bland annat skrivit Livet på teatern, i vilken han intervjuar tio kvinnor som trots att de är pensionärer fortfarande är högst aktiva i teatervärlden. Han har också gjort en intervjubok med Finlands legendariska skådespelerska Birgitta Ulfsson som blev en stor succé både i Sverige och Finland. Förutom dessa har han skrivit reportageböcker, romaner, spänningsromaner, novellsamlingar, biografier, barnböcker – och en lång rad böcker om konsten att skriva. Under hösten 2022 utkommer Ann Petrén på scen där en av vår tids största skådespelare för första gången berättar öppet om sitt liv. Om den...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla