tre nya fackböcker från Ordfront

Bankernas bedrägeri, nazismens historia och människans ursprung

26 augusti 2015

Idag har svenska folket 2 800 miljarder kronor placerade i fonder, nästan varje vuxen människa har pengar i en fond. Bankerna drar in långt över 20 miljarder kronor per år i avgifter  men vad ger de tillbaka? I Sammansvärjningen – Så luras 5 miljoner svenska fondsparare går Joel Dahlberg på djupet och tar fram tidigare okända uppgifter om en korrupt bransch.

Heléne Lööw är ledande inom forskningen på nazistiska och nationalistiska rörelser och har tidigare givit ut böckerna Nazismen i Sverige 1924–1979 och Nazismen i Sverige 1980–1999. I Nazismen i Sverige 2000–2014 har hon närstuderat dessa grupperingar, som i och med den ekonomiska krisen åter börjat mobilisera sig runtom i Europa.  ”Briljant historieskrivning över de senaste årtiondenas nazistiska aktivitet i Sverige” enligt SvD, ”Heléne Lööws insats att framkalla fascismens svenska strukturer kan nog inte överskattas” skriver DN.

Vårt inre Afrika får vi följa Lasse Berg (text) och Carl Douglas (foto) under deras film- och fotoexpeditioner under de senaste åren genom Afrika i den mänskliga evolutionens spår. En enastående vacker, rolig, spännande och lärorik berättelse av en av Sveriges mest populära författare.

Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla