Bankernas bedrägeri, nazismens historia och människans ursprung

Idag har svenska folket 2 800 miljarder kronor placerade i fonder, nästan varje vuxen människa har pengar i en fond. Bankerna drar in långt över 20 miljarder kronor per år i avgifter  men vad ger de tillbaka? I Sammansvärjningen – Så luras 5 miljoner svenska fondsparare går Joel Dahlberg på djupet och tar fram tidigare okända uppgifter om en korrupt bransch.

Heléne Lööw är ledande inom forskningen på nazistiska och nationalistiska rörelser och har tidigare givit ut böckerna Nazismen i Sverige 1924–1979 och Nazismen i Sverige 1980–1999. I Nazismen i Sverige 2000–2014 har hon närstuderat dessa grupperingar, som i och med den ekonomiska krisen åter börjat mobilisera sig runtom i Europa.  ”Briljant historieskrivning över de senaste årtiondenas nazistiska aktivitet i Sverige” enligt SvD, ”Heléne Lööws insats att framkalla fascismens svenska strukturer kan nog inte överskattas” skriver DN.

Vårt inre Afrika får vi följa Lasse Berg (text) och Carl Douglas (foto) under deras film- och fotoexpeditioner under de senaste åren genom Afrika i den mänskliga evolutionens spår. En enastående vacker, rolig, spännande och lärorik berättelse av en av Sveriges mest populära författare.

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.