Format: , Övrigt
Utgivningsår: 2024
ISBN: 9789177754213

Handbok för idrottsföräldrar

Jan Melle

Sveriges alla idrottsföräldrar är fantastiska. Vi skjutsar och hämtar, vi säljer lotter, grillar korv och kokar kaffe, vi gör vårt bästa som tränare, trots att det är svårt för en ovan. Vi peppar, hjälper och tröstar. Vi är oljan i maskineriet som får ungdoms- idrotten att röra sig framåt. Utan oss – ingen idrottsrörelse. 

Men samtidigt kan vi alla bli smartare, vänligare och mer tålmodiga. Hur många av er har inte noterat den där ilskna pappan eller för all del mamman vid sidan av en match? Föräldern som argt gnäller på sitt barn. Eller på domaren. Eller för den delen föräldern som aldrig kommer på matcherna? 

Idén till en handbok kom från författarna Mattias Heikkis och Jan Melles eget behov – både som pappor och tränare – av en bok som skulle kunna hjälpa alla idrottsföräldrar i Sverige. En bok som skulle stärka relationen mellan barn och föräldrar och lyfta föräldragrupperna i landets alla föreningar. En bok som skulle få så många ungdomar som möjligt att hitta till lagidrotten – och stanna kvar i den så länge som möjligt.  

Vi har velat skriva en bok som i förlängningen gynnar hela samhället. Idrottsrörelsen är en superhjälte som kämpar mot så mycket ont. Psykisk och fysisk ohälsa likaväl som utanförskap och kriminalitet.

Sverige har kanske aldrig behövt idrottsrörelsens positiva motkraft så mycket som idag.

Jan Melle

Jan Melle är utvecklingschef i IFK Norrköping och har varit fotbollstränare sedan 2005 i alltifrån division fyra till division ett. Han har också arbetat som lärare i SO-ämnen, idrott och specialidrott, både på grundskolan och gymnasiet. Han har även jobbat på fotbollsgymnasium. Men viktigast av allt: Jan Melle är pappa till tre fotbollsspelande barn, Sharokin 15 år, Ankido 12 år och Sina 10 år. Hösten 2024 är han aktuell med boken Handbok för idrottsföräldrar som han skrivit tillsammans med Mattias Heikki.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla