Format: x mm, Pocket
Utgivningsår: 2024
ISBN: 9789177754374

Vittnet

Jenny Rogneby

Femåriga Ina vaknar mitt i natten av skrik i sitt hem i en förort till Stockholm och blir vittne till ett fasansfullt brott: mordet på sin egen mamma. Inas pappa döms till fängelse mot sitt nekande.

Tolv år senare, när Ina är sjutton år, bestämmer hon sig för att möta och konfrontera honom. Medlaren Angela Lans håller i de laddade samtalen. Fallet blir hennes första familjevåldsärende och snart upptäcker hon nya skakande omständigheter som sätter mordet i ett helt nytt perspektiv.

Samtidigt kämpar Angela för sin syster Hannas psykiska hälsa, och utsätts för allvarliga dödshot och förföljs av någon som visar sig vara högst inblandad i fallet.

VITTNET är den andra fristående delen i serien om medlaren Angela Lans. På sitt unika sätt vrider Rogneby på perspektiven och skildrar denna gång ett våldsamt hem utifrån barnets utsatta position. 

Vittnet är ett nervkittlande kriminaldrama om en familjs förfall, ett barns sökande efter svar, och en medlares ihärdiga jakt på sanning och rättvisa.

[Vittnet] utvecklas snabbt till den typ av bok man inte vill pausa. Bara lyssna lite till. Det är spännande nästan rakt igenom och de olika perspektiven bjuder till eftertanke och nerv. /…/ en av årets sällsynta fullpoängare. Peter Westberg, författare 

Spra ket a r enkelt och bera ttelsen driven, som la sare vill man verkligen veta hur det ga r. Kajsa Banck, BTJ-ha ftet nr 18, 2023      

Recensioner

"Fångas direkt in i berättelsen och greppet släpper egentligen inte nån gång under de närmare femhundra sidor kriminaldramat pågår. En otäck grundhistoria där det vankas flera oväntade vändningar, stora sådana dessutom. Tycker att de verkligen får boken att tända till lite extra och i den långa raden av kriminalförfattare är Jenny Rogneby en jag blir riktigt sugen på att läsa mer utav."

Roger Bengtsson
Ungmusik.se

"...många överraskningar på vägen till upplösningen, man ska uppenbarligen inte ta någonting för givet i den här serien. Tvåan är till och med starkare än den första delen (...) Jenny Rogneby har med sin nya serie hittat ett fruktbart och ovanligt upplägg; att låta brottslingar och offer mötas skapar spänningar som blir spännande och berörande att läsa, i alla fall när de hanteras av en författare med de insikter och förmågor som krävs för att levandegöra olika aspekter av mänskligt beteende."

Anders Ka
Kapprakt

Jenny Rogneby

Jenny Rogneby är författare och kriminolog och har tidigare arbetat som brottsutredare på Citypolisen, där hon utredde allt från stölder till rån, våldtäkter och mord. Hon slog igenom med romanen LEONA – Tärningen är kastad 2014, och har sedan dess släppt fyra uppföljare i succéserien om Leona. 2022 gav Ordfront förlag ut kriminaldramat Medlaren, den första delen i spänningsserien om Angela Lans. Hösten 2023 kom den andra delen, Medlaren: Vittnet och hösten 2024 är är Rogneby aktuell med den tredje delen i serien, Offret .

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla