Format: x mm, Övrigt
Utgivningsår: 2024
ISBN: 9789177754091

Offret

Jenny Rogneby

Hanna Lans vaknar mitt i natten av att två maskerade inkräktare bryter sig in i villan där hennes man och två barn ligger och sover – ett mardrömsscenario som snabbt blir en dödsfälla när huset fattar eld. Gärningsmannen döms till livstids fängelse för mordbrand. Sju år senare behöver Hanna hitta styrkan att möta förövaren igen i en medling.

Medlaren Angela Lans, syster till Hanna, organiserar samtalen. Men ingenting visar sig bli som Angela tänkt, då nya, skakande fakta framkommer om fallet. Dessutom försöker någon stoppa henne från att föra kampen i mål.

Samtidigt återvänder Angela till sitt eget förflutna och den förödande polisförhandling som fick henne att sluta som polis. Och när alla trådar till sist flätas ihop, ställs Angela inför sitt livs svåraste beslut.

Offret är den tredje fristående delen i serien om medlaren Angela Lans. Som vanligt i Rognebys författarskap följer vi inte bara ett spännande fall, utan ställs inför oväntade etiska vägval och möter världar vi tidigare aldrig sett. Offret är ett gripande kriminaldrama om drogmissbrukets baksida, hur skuldkänslor kan förvränga vår syn på verkligheten och hur långt vi är beredda att gå för någon vi älskar.

Jenny Rogneby

Jenny Rogneby är författare och kriminolog och har tidigare arbetat som brottsutredare på Citypolisen, där hon utredde allt från stölder till rån, våldtäkter och mord. Hon slog igenom stort med romanen LEONA – Tärningen är kastad 2014, och har sedan dess släppt fyra uppföljare i succéserien om Leona. 2022 gav Ordfront ut kriminaldramat Medlaren, den första delen i spänningsserien om Angela Lans, och 2023 kom del två, Vittnet. I september 2024 släpps den tredje boken, Offret. Rogneby har med sina två succéserier etablerat sig som en av sin generations mest spännande deckarförfattare.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla