Format: x mm, Inbunden
Utgivningsår: 2024
ISBN: 9789179458263

Veteranen

Lars Wernström

Det är midsommar. På festplatsen är det luftgevärsskytte, pilkastning, lotterier och dans kring stången. Även familjen Beckman är samlad. Pensionerade översten Carl-Axel Beckman väntar tålmodigt på fru och barnbarn bredvid en överförfriskad midsommarfirare. Varför tar det sådan tid för dem att komma tillbaka? De skulle ju bara uträtta ett kort ärende. Carl-Axel bestämmer sig för att gå efter dem.

Nästa morgon ligger Vidar Beckman, Carl-Axels son, kvar i sängen. Det blev en blöt kväll och minnet är suddigt. Innan han hinner vakna ordentligt ringer telefonen. Han anklagas för ett fruktansvärt dåd riktat mot hans anhöriga. Kan han verkligen ha utfört detta?

Samma tid på året, några mil därifrån kontaktas privatutredarna på Sandell Investigation. De får i uppdrag att hitta en papperslös pojke från Syrien, Omran, som hållit sig gömd hos en gammal dam. Det blir en påfrestande jakt på den skyddslöse och desperate pojken.

Veteranen är fjärde delen i Lars Wernströms serie om privatutredare Erik Sandell. Det är en samtidsthriller som utspelar sig mitt i vår föränderliga omvärld, där krig, flyktingströmmar och hårdare tag gör livet ohållbart och orättvist. Vidar Beckman och hela hans familj, flyktingpojken Omran och Erik Sandell själv hamnar mitt i denna korseld. En korseld där ingen går säker.

Lars Wernström

Lars Wernström, född 1964 i Stockholm, har en yrkesbakgrund som tidningsgrafiker. Han debuterade 2020 med kriminalromanen Allt du gör, den första delen i serien om privatutredare Erik Sandell. Sedan dess har han släppt Gården (2021) och Skuggan (2022). Sommaren 2024 är han aktuell med den fjärde delen i serien, Veteranen.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla