Format: 0x0 mm, Inbunden
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177753384

MedlarenVittnet

Jenny Rogneby

Femåriga Ina vaknar av skrik i sitt hem och blir vittne till ett fasansfullt brott: mordet på sin egen mamma. Inas pappa döms till fängelse mot sitt nekande. Tolv år senare bestämmer sig Ina för att konfrontera honom. Medlaren Angela Lans håller i de laddade samtalen. Fallet blir hennes första familjevåldsärende och snart upptäcker hon nya skakande omständigheter. Är pappan verkligen skyldig?

Samtidigt kämpar Angela för att få hjälp till sin psykiskt sjuka syster Hanna, men Inas fall rör upp känslor som riskerar att äventyra hela medlarprojektet.

Dessutom utsätts Angela för allvarliga dödshot och förföljs av någon som försöker stoppa henne en person som visar sig vara högst inblandad i fallet.

Medlaren: Vittnet är den andra fristående fortsättningen om medlaren Angela Lans ett gripande kriminaldrama om en yrkeskvinnas ihärdiga sökande efter sanning och rättvisa.

Jenny Rogneby

Jenny Rogneby är författare och kriminolog och har tidigare arbetat som brottsutredare på Citypolisen, där hon utredde allt från stölder till rån, våldtäkter och mord. Hon slog igenom med romanen LEONA – Tärningen är kastad 2014, och har sedan dess släppt fyra uppföljare i succéserien om Leona. 2022 gav Ordfront förlag ut kriminaldramat Medlaren på Ordfront förlag, den första delen i spänningsserien om Angela Lans. Hösten 2023 är Rogneby aktuell med den andra delen, Medlaren: Vittnet.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla