Format: 143x217 mm, Inbunden
Antal sidor: 267
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789177750611

Boken om Abed – Nio års kamp mot migrationsbyråkratin

Tomas Bresky

Plötsligt en dag står 16-åriga Abed utanför Tomas och Gunillas port. Han har tagit sig från krigets söndrade Irak och genomlevt dödshot och umbäranden för att ta sig till det kalla, välordnade och demokratiska landet Sverige. Det blir början på en nio år lång kamp för att få stanna. Mötet med den svenska migrationsbyråkratin innebär hundratals timmar i telefon och oändliga dagar av myndighetsskrivelser, allt medan Abed försöker etablera en normal tillvaro med kompisar, skola och så småningom arbete.

Tomas Bresky har en lång bana som reporter och grävande journalist bakom sig. Han var med och startade tv-programmet Norra magasinet och har även arbetat för Uppdrag granskning.

Beställ e-bok

Tomas Bresky

Tomas Bresky har en lång bana som reporter och grävande journalist bakom sig, framför allt i etermedierna. Han var med och startade tv-programmet Norra magasinet och har även arbetat för Uppdrag granskning. Hans senaste bok Kodnamn: Mikael utkom 2008. På andra förlag har han tidigare gett ut: Med SAF vid rodret: granskning av en kamporganisation (med Jan Scherman och Ingemar Schmid, 1981) och Medbestämmande - mera dröm än verklighet (med Jan Scherman och Ingemar Schmid, 1978).

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla