Format: 140mmx215mm mm, Övrigt
Antal sidor: 202
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789170379338

Finns även som:
Övrigt, ISBN: 9789174412451

Fenomenet GW

Lars Ragnar Forssberg

”För de som älskar GW är den väldigt kul”.
Magnus Utvik, Gomorron Sverige

Varje vecka bänkar sig en och en halv miljon svenskar framför tv-programmet ”Veckans brott” för att se professor Leif GW Persson muttrande servera en av sina många oneliners. Han älskas av tittarna. Om det han säger är sant eller påhitt vet bara han själv. Leif GW Persson har blivit en man som målar bilden av sig själv utan att möta några invändningar.

I Fenomenet GW försöker Lars Ragnar Forssberg förstå inte bara människan GW utan framför allt hur han har kunnat bli den ikon han är idag. Inte sedan Astrid Lindgrens eller Tage Danielssons dagar har vi haft en person som sägs sitta inne med så många svar på så många frågor. Hur blev det så? Men boken undersöker också Leif GW Perssons komplicerade förhållande till modern, hans strävan efter status och pengar, samt det faktum att han betraktar jakt som mord men ändå fortsätter jaga.

Fenomenet GW är ingen biografi utan en berättelse om en människa som saknar motstycke i svensk offentlighet.

Underhållande
Dagens Nyheter

Här finns flera intressanta saker som nyanserar bilden av folkets hjälte. Dala-Demokraten

Det är välskrivet och taktfullt balanserat kring en av Sveriges mera spännande offentliga gestalter. BTJ-häftet nr 5, 2017.
Lektör Håkan Philipsson

Beställ e-bok

Lars Ragnar Forssberg

Lars Ragnar Forssberg är författare och journalist, och har varit verksam i press, radio och tv sedan slutet av 60-talet. Han har arbetat med samhällsjournalistik och gett ut de satiriska romanerna Fint folk och Blått blod. De senaste åren har han publicerat två uppmärksammade och kritikerhyllade biografier: Lennart Hyland – legenden och hans tid och Ernest Thiel – pengar och passion. Hösten 2016 gav han ut ännu en hyllad biografi, den här gången om Leif GW Persson – Fenomenet GW (som släpptes som pocket i maj 2017).

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla