Måltidens magi : om matbordets hotade gemenskap

Mats-Eric Nilsson

”En mycket humoristisk och lärorik historia om måltidens mysterier.” GP

Ständigt kommer nya kostråd, men de handlar alltid om vad man bör äta, aldrig hur. Så tänk om just detta är minst lika viktigt för vårt välbefinnande som de enskilda näringsämnena?

Mats-Eric Nilsson, som med sina avslöjanden om matfusk och tillsatser i Den hemlige kocken öppnade ögonen på hundratusentals konsumenter, vill nu vidga perspektivet ordentligt. Hans nya bok sätter fokus på själva måltiden, den som i vår stressade tid så ofta slarvas bort.

I tidernas begynnelse var det matlagningen och det gemensamma ätandet ansikte mot ansikte runt lägerelden som gjorde oss till människor. I dag ska vi trycka i oss våra enhandsanpassade industriprodukter i farten mellan jobbet och gymmet, avverka lunchen framför datorn, eller i ensamhet mikra centralkökets färdigrätt i pensionärslägenheten.

Vad gör det tanklösa och asociala ätandet med oss som människor? Och vem tjänar grova pengar på att vi alltför sällan har tid för riktiga måltider?

I boken berättar Mats­Eric Nilsson måltidens fascinerande historia, visar vilken viktig roll den fortfarande har i många kulturer och tipsar om hur vi ganska enkelt kan hitta tillbaka till ätandets välgörande gemenskap.


Författare:  Mats-Eric Nilsson Titel: Måltidens magi : om matbordets hotade gemenskap Format: 170x218 mm Inbunden Antal sidor: 184 Utgivningsår: 2017 ISBN: 9789170379352


Av samma författare


Måltidens magi : om matbordets hotade gemenskap

Mats-Eric Nilsson

"En mycket humoristisk och lärorik historia om måltidens mysterier." GP Ständigt kommer nya kostråd, men de handlar alltid om vad…

Läs mer ➔


Saltad nota : om matfusket – från gatukök till gourmetkrog

Mats-Eric Nilsson

Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. Lustigt nog alltid till gästens nackdel. I branschen talade man om…

Läs mer ➔


Saltad nota : om matfusket – från gatukök till gourmetkrog

Mats-Eric Nilsson

Äntligen i pocket med nyskrivet efterord! "En tråkig bok för alla fuskande restauranger. Och viktig läsning för alla oss som…

Läs mer ➔


Saltad nota : om matfusket – från gatukök till gourmetkrog

Mats-Eric Nilsson

Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta…

Läs mer ➔


Smakernas återkomst : när maten följer årstiderna

Mats-Eric Nilsson

"Den hemlige kockens" kokbok Men vad ska man då äta - och laga? Ända sedan Den hemlige kocken för fyra…

Läs mer ➔


Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Henrik Ennart, Mats-Eric Nilsson

Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även…

Läs mer ➔


Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Henrik Ennart, Mats-Eric Nilsson

Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även…

Läs mer ➔


Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Henrik Ennart, Mats-Eric Nilsson

Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även…

Läs mer ➔


Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik

Mats-Eric Nilsson

Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och…

Läs mer ➔


Äkta vara : guide till oförfalskad mat

Mats-Eric Nilsson

Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige…

Läs mer ➔


Äkta vara : guiden till oförfalskad mat

Mats-Eric Nilsson

Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige…

Läs mer ➔


Äkta vara : guide till oförfalskad mat

Mats-Eric Nilsson

Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige…

Läs mer ➔


Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik

Mats-Eric Nilsson

Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och…

Läs mer ➔

Sidan använder cookies. Läs mer.