Ordfronten
Ordfronten
Matvärlden har alltid varit trendkänslig
Loading
/

Matvärlden har alltid varit trendkänslig

11 december 2020

Sedan Jens Linder började jobba på restaurang på 80-talet har mycket förändrats i sättet att se på mat och matlagning. Ibland kan det kännas som att trenderna avlöser varandra så snabbt att det är svårt att hänga med – men svängningarna i sig är knappast ett nytt fenomen.

I Ordfronten #87 träffar Pelle Andersson kocken och författaren Jens Linder som är aktuell med boken Frankensteins köttkvarn, om uppfinningar och omvälvningar som påverkat vår mathistoria. Det blir ett samtal fotosyntes och frysteknik, matkemi, vegetarianism – och mormors konserveringsapparat.

Frankensteins köttkvarn finns att köpa i en bokhandel nära dig, eller på Bokus eller Adlibris.

Ordfronten Podcast

Här möter du våra aktuella författare i samtal om litteratur, politik och andra angelägna ämnen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla