Ordfronten
Ordfronten
Första gången jag provade naturvin undrade jag ”vad sjutton är det här?”
Loading
/

Första gången jag provade naturvin undrade jag ”vad sjutton är det här?”

14 september 2020

Allt fler är de vinbönder och producenter som har återgått till att göra vin enligt ursprungsreceptet: jäst druvmust och ingenting mer. Mats–Eric Nilsson, som tidigare skrivit om fusket i vinbranschen, blev omedelbart frälst. Eller nja, nästan omedelbart i alla fall.

I Ordfronten #83 möter förläggare Pelle Andersson författaren till Nyfiken på naturvin. Det blir ett samtal om varför det ”behövs” så många tillsatser när vin görs i industriell skala, om svenska Systembolagets påverkan på branschen och om varför så många är skeptiska till – ja rentav arga på – naturvin.

Nyfiken på naturvin är den första fullständiga naturvinsguiden på svenska. Köp den i närmsta boklåda eller på Bokus eller Adlibris.

Ordfronten Podcast

Här möter du våra aktuella författare i samtal om litteratur, politik och andra angelägna ämnen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla