Välkommen till Miami, doktor Leal
René Vázquez Díaz

Han ska flyga över Atlanten. Tillbaka till Miami där han en gång levde med hela sin familj i exilen från Kuba. Numera är han framgångsrik neurokirurg i Uppsala och har precis skiljt sig från sin fru. Läget är alltså inte det bästa. När han landar i Miami blir han dock varse att det kan bli mycket, mycket värre
Han placeras i ett kalt rum. Han blir förhörd om sina kontakter på Kuba och misstänks för terrorism allt utan att få veta på vilka grunder och utan tillgång till advokat. Otto Leal, välkomnas till ett land i krig mot terrorismen.
René Vásquez Díaz har skrivit en tät och personlig skildring om ett land på gränsen till sammanbrott. Díaz kan som få författare knyta samman det storpolitiska med det djupt personliga. Välkommen till Miami, Doktor Leal är en spännande thriller om USA:s Kubapolitik och kamp mot terrorismen, men också en drabbande roman om en nyskild fars längtan efter sina barn och trevande försök att finna en ny kärlek. Doktor Leal blir på flera plan tvungen att fråga sig hur långt han är beredd att gå för att följa sin övertygelse. Välkommen till Miami, Doktor Leal är en bok som får läsaren att känna rädsla på riktigt.
René Vazques Díaz föddes på Kuba 1952 och är bosatt i Sverige sedan 1975. Han är verksam som romanförfattare, poet, översättare och kulturjournalist och har skrivit ett flertal böcker. Hans senaste verk är Oliktänkaren (Ordfront 2006), en biografisk essä över Artur Lundkvist, samt den erotiska romanen Florina (Vertigo, 2008). Díaz böcker finns utgivna på spanska, franska, engelska, italienska och finska.


Författare: René Vázquez Díaz Titel: Välkommen till Miami, doktor Leal Översättare: Elisabeth Helms Format: 137x216 mm Inbunden Antal sidor: 206 Utgivningsår: 2009 ISBN: 9789170374081


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.