Vad bör göras? : jämställdhet och politik under femtio år
Yvonne Hirdman

Säg jämställdhet och en viss behärskad tristess infinner sig. Men hur kan något så förbannat tråkigt samtidigt röra upp så starka känslor? För jämställdhet är social dynamit som politiker och jämställdhetsarbetare måste handskas varsamt med.
I Vad bör göras? berättar Yvonne Hirdman om femtio år av politik och jämställdhetsarbete. Det är en historia om utredningar, propositioner, lagförslag och det tålmodiga arbetet att konkretisera den goda viljans politik ute på arbetsmarknaden, skolor och andra verklighetens platser. Och femtio år av arbete har lönat sig – det har skett stora förändringar. Men så stark är genusordningen som strukturerar män och kvinnor i sina olika fack att femtio år sannerligen inte räcker – och därför lever frågan lika levande nu som då: Vad bör göras?
Vad bör göras? utges inför Nordiskt forum – New Action on Womens Rights i Malmö i juni 2014. Det är den största konferensen i Norden om kvinnors rättigheter på 20 år.


Författare: Yvonne Hirdman Titel: Vad bör göras? : jämställdhet och politik under femtio år Format: 135x200 mm Danskt band Antal sidor: 136 Utgivningsår: 2014 ISBN: 9789170377952


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.