Uppdrag Sudan : min tid med Läkare utan gränser
Natalie Gerami

NATALIE GERAMI får sin dröm uppfylld och reser med Läkare utan gränser till Sudan för att jobba som logistiker. Väl på plats drabbas hon av de svårigheter som finns med att arbeta i ett fattigt och konfliktdrabbat land, i en patriarkal kultur, i ett mansdominerat yrke. Evakueringar, hot, våld och mord är vardag och det pågår en daglig kamp mellan människor och även mellan hjälporganisationer om de biståndsresurser som oftast är alltför små. Hjälporganisationerna på plats försöker rädda så många liv de kan. Samtidigt verkar de på en marknad med hård konkurrens om biståndspengarna, hur absurt det än kan verka.
Samtidigt som Natalie Gerami försöker utföra sitt uppdrag väcks minnen till liv. I en tillvaro där smärta och sorg är lika självklara ingredienser som lycka och glädje, börjar hon omvärdera livet och vad som egentligen är viktigt.
”Uppdrag Sudan. Min tid med Läkare utan gränser” är en personlig skildring av hur det är att vara biståndsarbetare i Sudan och av landet och folket som lever där.

Natalie Gerami är född 1979 i Göteborg och utbildad informatör. Under många år var hon ”globalboende” men är numera bosatt i Stockholm. Hon har besökt närmare 150 länder, har ett eget företag som anordnar äventyrsresor och arbetar med bistånd. Idag arbetar hon med demokrati- och barnrättsfrågor och reser jorden runt för att utbilda flickor som är i riskzonen eller som har utsatts för barnsexhandel. ”Uppdrag Sudan. Min tid med läkare utan gränser” är hennes första bok.


Författare:  Natalie Gerami Titel: Uppdrag Sudan : min tid med Läkare utan gränser Format: 145x215 mm Inbunden Antal sidor: 255 Utgivningsår: 2014 ISBN: 9789170377143


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Ordfronts webbkurser

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.