Snabbmatslandet : ett mål för McWorld
Eric Schlosser

Smaken och doften på din hamburgare och dina pommes frites tillverkas kemiskt på särskilda smakfabriker. En enda hamburgare kan innehålla kött från tiotals olika kor.
I Snabbmatslandet granskar Eric Schlosser sakligt och ingående den minst sagt tvivelaktiga processen kring produktionen av snabbmaten, men han tar också en titt på själva fenomenet. Snabbmat är inte längre enbart en amerikansk institution, det har blivit en global företeelse med 28.000 McDonalds-restauranger över hela världen.
Vad som började med några enstaka restauranger i Kalifornien efter andra världskrigets slut, har lett till ett förödande effektivt strömlinjeformat snabbmatskoncept.
Till en värld där mindre aktörer slås ut av de stora kedjorna, där snabbmatsföretag, främst McDonalds, kommit att stå som symboler för globaliseringsprocessen, och där en epidemi av övervikt breder ut sig i kölvattnet av burgare och friterad kyckling.
Läs Snabbmatslandet, och en Big Mac kommer aldrig mer att smaka som förr.


Författare:  Eric Schlosser Titel: Snabbmatslandet : ett mål för McWorld Översättare: Stefan Lindgren Format: 110x178 mm Pocket Antal sidor: 490 Utgivningsår: 2014 ISBN: 9789170377426


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.