Rösterna från Avocadobergen
Thomas Tidholm

Avocadobergen var en gång förort till en större stad. Nu har någonting hänt och förorten förvandlats till en by i världen, låt vara att den är byggd i betong. Här lever man vidare i samma lite taffliga närande och tärande som förr i historien. I utkanten håller ett postmodernt storföretag just på att gå under.

Den lokala säkerhetspolisen har med tiden omvandlats till ett slags hjälpare och samtalsterapeuter, något som invånarna inte tvekar att utnyttja. Dock tvingas man ibland försöka upprätthålla ordningen. Mer eller mindre lyckade ingripanden skildras i protokollen.

Dikterna fokuserar dock envetet på den mänskliga sidan, på människornas egna berättelser och försök att förstå sig själva. Livet har återupprättats som improvisation, och det gäller inte minst relationer, kärlek, religiösa idéer, gemenskapens skiftande former. Och människorna är bara alltför mänskliga, så som de alltid har varit.

Rösterna från Avocadobergen är nog ingen dystopi. Kanske är det istället en utopi – vad vi med lite tur kan uppnå, om vi tar oss ut ur konsumtionssamhället med livet i behåll. Allt berättas med största medkänsla. En stor, ibland ganska varm sol lyser över det hela.

”Ett storslaget körverk”. Anna Hallberg, Dagens Nyheter

 


Författare: Thomas Tidholm Titel: Rösterna från Avocadobergen Format: 173x245 mm Danskt band Antal sidor: 136 Utgivningsår: 2018 ISBN: 9789170379819


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.