Pojken i skogen
Mats Jonsson

"Det är ensamt att vara barn. Fast vi varit det på så likadana sätt. Och allt det vet Mats Jonsson. Fortfarande. Som om det hände honom nu." – Jessika Gedin, Elle

Prisbelönt uppväxtskildring i serieform, en omtumlande berättelse om den barndom där lyckan är granne med helvetet och gränsen mellan offer och förövare snabbt kan suddas ut.
I Pojken i skogen berättar Mats Jonsson om sin barndom, från de allra första minnena fram till dagen han börjar gymnasiet.

Han grubblar, är rädd och skamsen, blir mobbad, mobbar, lyssnar på hårdrock och spelar TV-spel, älskar en katt, gör en svindlande upptäckt om sin familjs historia, får veta att det han gör i duschen kallas »att onanera« och blir ännu mer skamsen, bajsar på sig, går på minidisco och möter döden. Allt mot en fond av träkåkar, nedläggningshotade industrier och Ångermanlands täta granskog.
Humorn och den självutlämnande ärligheten känns igen från Mats Jonssons förra serieroman Hey Princess, men här är anslaget mörkare och mer poetiskt.

Pojken i skogen belönades med Norrlands litteraturpris och Urhunden för 2005 års bästa svenska seriealbum.


Författare: Mats Jonsson Titel: Pojken i skogen Format: 170x245 mm Häftad Antal sidor: 221 Utgivningsår: 2012 ISBN: 9789174411799


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.