Pensionsbluffen : tryggheten som gick upp i rök
Joel Dahlberg

Det orangea kuvertet har blivit ett begrepp hos de svenska hushållen. Vid sidan av deklarationen och Ikeakatalogen finns få tryckta alster med sådan spridning i vårt land. Som kuriosa kan nämnas att färgen orange i kristendomen symboliserar frosseri, en ironi med tanke på den magra allmänna pension åtskilliga av oss måste räkna med.

Vadå ”mager”? Det var väl en reform? Ska det då bli sämre för någon? Jodå, systemet är nämligen underfinansierat redan idag, och värre blir det. Joel Dahlberg, som gick till storms mot bankerna i Bankbluffen, berättar nu allt du helst inte velat veta om det nya pensionssystemet – men som du snarast bör sätta dig in i för att kunna påverka din egen pension. Ju yngre du är, desto viktigare är det. Några mysterier:
* Varför går det inte att förutsäga sin pension, som på ATP-tiden?
* Varför är det viktigt med eget sparande?
* Varför är premiepensionssparandet omöjligt som idé?
* Varför sänktes pensionerna 2010 och 2011?
* Varför ska pensionärerna sponsra Pensionsmyndighetens kick-off?
Författaren har intervjuat många makthavare om hur systemet egentligen skulle fungera. Politikerna tvår sina händer och kräver ansvarsfrihet; systemet är självreglerande och ska vara oåtkomligt för klåfingriga populistpolitiker.

Konsekvenserna av detta får vi nu alla hacka i oss. Pensionsbluffen innehåller även en granskning av de 70 största fonderna.


Författare: Joel Dahlberg Titel: Pensionsbluffen : tryggheten som gick upp i rök Format: 128x200 mm Häftad Antal sidor: 214 Utgivningsår: 2017 ISBN: 9789174411638


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.