Pakistan mellan diktatur och korruption
Tariq Ali

I Pakistan mellan diktatur och korruption berättar Tariq Ali personligt och insiktsfullt landets moderna historia. Pakistan, som är ett av världens folkrikaste land, bildades 1947 i samband med delningen av Brittiska Indien. Det har sedan dess växelvis styrts av militärdiktaturer och folkvalda regeringar. Ali diskuterar landets situation idag, konflikterna med Indien och Pakistans envisa hävdande av sin rätt till kärnvapen.
Men han menar också att starkare krafter utnyttjar Pakistan för sina egna syften. Såväl stormakter i väst som religiösa extremister och giriga makthavare har dragit fördel av det faktum att Pakistan är ett utsatt och konfliktfyllt land, med stora ekonomiska klyftor och en befolkning som till stor del är utfattig och analfabetisk. Dess utsatta position som granne till Afghanistan har också gjort det till USA:s språngbräda, först i kampen mot Sovjetunionen under ockupationen av Afghanistan, sedan i kampen mot terrorismen då Pakistan agerat bas för trupper från väst.


Författare:  Tariq Ali Titel: Pakistan mellan diktatur och korruption Format: 135x210 mm Häftad Antal sidor: 340 Utgivningsår: 2010 ISBN: 9789174410266


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.