Konsten att döda : så skriver du en kriminalroman
Sören Bondeson

Hela världen pratar om det svenska deckarundret. I pockethyllor och på topplistor slåss kriminalromanerna om utrymmet. Men varifrån kommer alla dessa deckar drottningar och kungar? Hur går hantverket till och vad är egentligen en bra deckare? Vad är ett villospår och hur lägger du ut det? Och vad ska du tänka på för att göra karaktärerna levande och för att få till en bra och spännande intrig? På ett enkelt och lustfyllt sätt delar författaren Sören Bondeson med sig av sina lärdomar från sitt arbete i litterär gestaltning. De senaste femton åren har han inriktat sig på hur man skriver kriminalromaner. Under denna tid har han handlett flera som blivit mycket framgångsrika, exempelvis Jens Lapidus, Åsa Larsson och Tove Klackenberg. Dessa medverkar också i boken och delar frikostigt med sig av sina råd och tankar kring skrivandet. Konsten att döda innehåller allt du som med författarambitioner bör veta för att skriva en gedigen kriminalroman.

”Jag läser den med stigande beundran över att någon orkar skriva så ambitiöst om just deckare, där det är så himla mycket att hålla rätt på. ”
Lotta Olsson, DN

”Boken är handfast, fylld med hantverkskunskap, inget fluff, bara djupt och genomlevt engagemang som får till och med dramaturgikurvorna att verka lockande.”
Malin Lindroth, Göteborgs-Posten

”Bondesons bok är definitivt en av de bästa böckerna avseende att skriva. Den får full pott, dvs 5 pennor av fem möjliga.” 
Milord Inspiration, Bok-och skrivblogg

”Denna handbok i att skriva kriminalroman innehåller många bra tips, exempel, textanalyser och checklistor. Rekommenderas starkt till alla som skriver, inte bara kriminalromaner utan all typ av intrigbaserad skönlitteratur!”
Anna Granberg, Goodreads

”Detta är en av de bättre skrivarböckerna jag har läst. (…) Och nej, man behöver inte vara intresserad av just deckargenren för att ha glädje av tipsen.” 
Åsa Öhnell, Skriv- och författarblogg


Författare:  Sören Bondeson Titel: Konsten att döda : så skriver du en kriminalroman Format: 135x215 mm Flexband Antal sidor: 191 Utgivningsår: 2011 ISBN: 9789170375385


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.