Inferno
Fabian Göranson, August Strindberg

Året är 1896 och August Strindberg har just lagt pennan på hyllan, för att istället försöka framställa guld genom alkemiska experiment. Men ju fler experiment som misslyckas, desto mer övertygad blir han om att en osynlig hand styr hans liv, och steg för steg går han vilse i en labyrint av svart magi, hemliga tecken och paranoida vanföreställningar.

Inferno är en av August Strindbergs mest svårtillgängliga och mystiska verk. I Fabian Göransons seriebearbetning lyfts denna märkliga berättelse fram med humor, intensivt berättande och kraftfulla illustrationer. En sjudande sekelskiftsvärld öppnas upp för läsaren, fylld av konstnärsbohemer, religiösa grubblerier och en helt ny bild av nationalskalden August.

Fabian Göranson är född 1978 och bosatt i Stockholm.
Hans serier har publicerats i bl.a. Aftonbladet, Ordfront magasin och Arbetaren. 2006 debuterade han med den kritikerrosande serieboken
Gaskriget.

I dagens nyheter skrev Stefan Helgesson:
Inte sedan Joakim Pirinen och Max Andersson har en debuterande svensk serietecknare framträtt med en sådan auktoritet…Det är postkolonial ironi på hög nivå, och samtidigt mer än ironi, kalla det poesi.


Författare:  Fabian Göranson och August Strindberg Titel: Inferno Format: 158x230 mm Inbunden Antal sidor: 156 Utgivningsår: 2010 ISBN: 9789197610384


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.