Historieboken
Annika Elmqvist, Gittan Jönsson, AnnMari Langemar, Pål Rydberg

I slutet av 1960-talet bestämde sig fyra elever vid Konstfack för att hoppa av utbildningen och förverkliga sitt examensprojekt – en bok om folkets världshistoria.
Det resulterade i »Historieboken«, som i serieform skildrar kapitalismens framväxt ur det arbetande folkets perspektiv. Den går igenom Europas och tredje världens historia från medeltid till nutid, och förklarar på ett tydligt sätt kolonialismens och imperialismens uppkomst. Den är även fylld av den framtidstro som bar upp 68-generationens engagemang.
»Historieboken« är en riktig Ordfrontklassiker. Den kom ut
första gången 1970 och fann snart sin plats i många svenska hem.
Åtskilliga historielärare använde den också i sin undervisning under 70-talet. I samband med att Ordfront och Galago fyller 40 respektive 30 år ger vi nu på nytt ut
denna efterfrågade titel som är slutsåld sedan länge.
Med ett nyskrivet förord av författarna och avsnitten om kapitalismens kriser är boken än idag rasande aktuell. En klassiker!
»Historieboken« är en av Ordfronts största försäljningssuccéer. Den har sålt i omkring 70 000 exemplar och översatts till sex språk.


Författare:  Annika Elmqvist, Gittan Jönsson, AnnMari Langemar och Pål Rydberg Titel: Historieboken Format: 201x276 mm Häftad Antal sidor: 0 Utgivningsår: 2009 ISBN: 9789170374739


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Ordfronts webbkurser

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.