Frihet: Makt, kontroll och kampen för vår framtid
Raoul Martinez

En fri marknad, fria val, yttrandefrihet, den fria viljan – dessa frihetsord utgör grundbegrepp i vår civilisation. Ändå används de allt mer för att rättfärdiga motsatsen till frihet: stigande ojämlikhet, demokratins erosion, ett irrationellt straffsystem och globala orättvisor.

I Frihet sammanfattar den brittiske filosofen Raoul Martinez den senaste forskningen inom neurovetenskap, kriminologi, psykologi, klimatvetenskap, ekonomi och filosofi. Resultatet är en omfattande analys av makt, förtryck och frihet, och ett manifest för radikal förändring.

Raoul Martinez är filosof, artist och filmproducent. Frihet är hans första bok, baserad på över ett decenniums research som också resulterade i den prisade dokumentärserien Creating Freedom.

”Exceptionell. Årets oumbärliga text för alla tänkande radikala.” The Guardian

”Provokativ, kraftfull och viktig, Frihet är ett rigoröst utforskande av vad som gått fel med vårt samhälle och vad vi kan göra åt det.” Susan Sarandon


Författare:  Raoul Martinez Titel: Frihet: Makt, kontroll och kampen för vår framtid Översättare: Djordje Zarkovic Format: 146x218 mm Inbunden Antal sidor: 590 Utgivningsår: 2019 ISBN: 9789170379758


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.