Från Vittsjö till världen : om global apartheid och alla oss som vill någon annanstans
Gustav Fridolin

"Jag vill ta med Dig på en resa. Ibland klär vi oss i kostym, knyter slipsen och går in i finrummen. Ibland får vi stolpiller uppkörda i anus och blir förda av maskerade män i hemliga flygplan över kontinenterna. Jag tror att man reser för att man vill lära sig. I vart fall gör jag det. Under min tid som aktivist och politiker har jag gett mig ut på många resor. Ska jag vara ärlig känns hela mitt engagemang som en resa som precis startat. Och så här i starten har jag äntligen förstått mitt resmål. Målet är en värld utan murar." /Gustav Fridolin

Det här är en berättelse om hur världen ser ut i det tidiga 2000-talet. En berättelse som sträcker sig hela vägen från Vittsjö till Hässleholm, via bland annat Tijuana, Dar es Salaam, New York och Budapest.

Det är en berättelse om murar. Om hur världen delas in i "vi" och "dom" och om oss som inte känner oss hemma i det. Om vad vi måste göra nu.

Från Vittsjö till världen är en personlig bok utan skygglappar eller ideologiska bindningar – men med en glödande tro på att det går att göra skillnad.


Författare:  Gustav Fridolin Titel: Från Vittsjö till världen : om global apartheid och alla oss som vill någon annanstans Format: 135x210 mm Häftad Antal sidor: 419 Utgivningsår: 2010 ISBN: 9789174419573


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.