Fantasin till makten! : utopiska idéer i västerlandet under hem hundra år
Ronny Ambjörnsson

I Fantasin till makten! redogör Ronny Ambjörnsson kunnigt och ingående för några utopier, allt från hoppet om ett paradis eller himmelrike efter döden, till sökandet efter en ursprunglig, oförstörd kontinent, till kampen för ett rättvist samhälle, utan svält och sjukdomar. Men framför allt berättar han om människorna bakom dem. Han ger oss historien om kvinnan som skrev en roman om Jungfrulandet, ett land där endast kvinnor lever, och alkemisten som drömde om att lära sig tillverka guld så att guldet skulle bli värdelöst och det kapitalistiska samhället störta samman.

Ambjörnsson berättar också om det svenska försöket att skapa ett utopistiskt samhälle i Sierra Leone, och naturligtvis om den utopi som fått ge namn åt hela företeelsen Thomas Mores Utopia.

Resultatet är en svindlande resa genom tid och rum, där drömmar och drömmare avlöser varandra, och som dessutom illustreras med bilder ur originalverken. En bok för historieintresserade, samhällsförbättrare och nutida utopister.

»Ambjörnsson skriver med den sortens starka engagemang som ohjälpligt smittar läsaren. Och som sagt: han dyker djupt; men här finns också bredd, en rad udda figurer och det ljus som den goda stilen alltid kastar över sitt ämne.«
Dan Sjögren, Norrköpings Tidningar / Arbetarbladet


Författare: Ronny Ambjörnsson Titel: Fantasin till makten! : utopiska idéer i västerlandet under hem hundra år Format: 0x0 mm Häftad Antal sidor:  Utgivningsår: 2010 ISBN: 9789174419559


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.