Fadern, sonen och den heliga motorcykeln : essäer
Sven Lindqvist

På sin motorcykel körde Berättaren i Robert Pirsigs kultförklarade Zen och konsten att sköta en motorcykel på en odyssé över den vidsträckta amerikanska prärien år 1974. Nyfiken på författaren och bokens oerhörda framgång färdas Sven Lindqvist i hans hjul-spår trettio år senare dock i bil. Han besöker människor och platser som Berättaren besökte och försöker arkivvägen spåra sambandet mellan tre personligheter: Pirsig, Berättaren och hans alter ego, Faidros. Berättarens hunsade 11-årige son Chris känner till faderns psykotiska bakgrund och ängslas under hela resan.

Förutom titelberättelsen bjuder Lindqvist på femton tankeväck-ande, underfundiga och personligt hållna essäer från 1980 och framåt. Hur finner man tröst mot kärlekssorger genom att läsa Kalevala? På vilket sätt var Gandhi en skuldkänslornas magiker? Hur kunde nakenmodellerna för hundra år sedan överhuvudtaget vrida kroppen till de poser de gör på målningarna? Fadern, sonen och den heliga motorcykeln visar en Sven Lindqvist i högform, när han pläderar för ovanliga angreppssätt och uppmanar alla att leta och fundera själva.

Sven Lindqvist har varit verksam som författare i femtio år och har en rik produktion bakom sig, med bl.a. böcker från Kina och Latinamerika. Hans böcker har utkommit i ett 60-tal upplagor på sammanlagt tolv främmande språk.


Författare:  Sven Lindqvist Titel: Fadern, sonen och den heliga motorcykeln : essäer Format: 0x0 mm Häftad Antal sidor: 204 Utgivningsår: 2010 ISBN: 9789174419153


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.