En verklig plats
Daniel Boyacioglu, Sven Westerlund

Vad gör det med en plats att den varit föremål för en skjutning? Sven Westerlund undersöker detta genom att fotografera platser i Stockholmsområdet som under 2020 och 2021 utsatts för dödsskjutningar. Fotografierna, tillsammans med Daniel Boyacioglus slående texter, förenas i en rå och tankeväckande bild av livet, döden och platsers betydelse.

Westerlunds fotografier gör motiven eviga och upphöjda i sin raka realism och visar hur det såg ut före och efter skjutningen. Det väcker frågor hos betraktaren som: Kunde jag själv ha gått där? Vem är jag i förhållande till denna gata, denna stad? Motivens vardaglighet och den avskalade förnimmelsen av varsomhelst ger dem en ny, nästan gastkramade känsla av hjälplöshet som förhoppningsvis föder tankar och på sikt handling. Som i Boyacioglus enkla rader: Här sköts nån ihjäl. Dagen innan var det en annan plats.


Författare: Daniel Boyacioglu och Sven Westerlund Titel: En verklig plats Format: 297x275 mm Inbunden Antal sidor:  Utgivningsår: 2022 ISBN: 9789177752844


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.