Elfte romanen, artonde boken / 17:e romanen
Dag Solstad

Två av Dag Solstads viktigaste romaner, Elfte romanen, artonde boken och 17:e romanen, i en samlingsutgåva.

Elfte romanen, artonde boken
En morgon i slutet av augusti står Björn
Hansen på Kongsbergs tågstation och väntar på sin son. Han har fyllt femtio och det är fyra år sedan han lämnade Turid Lammers, den kvinna som en gång i tiden var anledningen till att han övergav fru och son och flyttade till
Kongsberg.
Men mötet med sonen lyckas inte fylla Björn Hansens tillvaro med det innehåll som han längtar efter, och i protest mot livet tänker han ut en plan för att verkställa sitt stora NEJ.
Elfte romanen, artonde boken utkom 1997. Det är en djupt existentiell roman och räknas som en av Dag Solstads allra viktigaste.
helt enkelt en rent mästerlig roman. Arbetet
Briljant och subtilt! Independent

17:e romanen
Björn Hansen är nu nybliven pensionär och har avtjänat ett par år i fängelse för försäkringsbedrägeri. Han har gått under jorden så gott det går och driver en liten firma som huvudsakligen importerar konserver från Asien.
Men så en dag bestämmer han sig för att ta kontakt med sonen, som han inte har sett på över femton år. Peter, som har utbildat sig till optiker och numera bor i Bo i Telemark, med fru och son, bjuder in honom över ett veckoslut.
17:e romanen är den detaljerade skildringen av detta besök. Björn Hansen känner sig inte direkt önskad, vare sig till denna berättelse eller till de händelser som utgör grunden för den och som han fortfarande är huvudperson i, i hög grad mot sin vilja.
En storartad roman. Aftenposten
Dag Solstad lyckas än en gång skriva fram en speciell människa och en meningsfull tematik ett nytt viktigt verk i Dag Solstads författarskap. Vårt Land


Författare:  Dag Solstad Titel: Elfte romanen, artonde boken / 17:e romanen Översättare: Cajsa Mitchell, Lars Andersson Format: 145x217 mm Inbunden Antal sidor: 284 Utgivningsår: 2012 ISBN: 9789170375460


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.