Den sjunde vännen
Sara Granér

”neandertalarna, dinosaurierna och de gamla egyptierna har tryckts ner i en shaker tillsammans med Granérs nallar och ordvrängningar. Ut kommer en svartrödgul komet, ett extremt expressivt album som kräver fokus och tid.” Malin Nauwerck, Aftonbladet

Sara Granérs nya serieroman Den sjunde vännern är en rörande, rolig, ambitiös och associativ evolutionshistoria om naturvetenskap, panik och att sakna neanderthalare. Men också om en längtan efter ett kollektiv i individualismens tidevarv.

Den som älskar och relaterar till Granérs absurda satirteckningar kommer att känna igen sig, samtidigt är Den sjunde vännen på många sätt en mörkare och mer suggestiv bok än hennes tidigare seriealbum. Berättelserna rör sig in och ut ur kroppen, bort i den tysta rymden och tillbaka till de första däggdjuren och en tid före språket, via kollapsade civilisationer, brott och straff, fängelseindustrin, arkeologiska utgrävningar och upplevelsen av att vara helt ensam i sin art. Vad skiljer kropp från själ, människa från djur, historia från nutid  eller är den sortens dikotomier i bara skuggspel?

Stilen är välbekant spretig och varierad, Granér skiftar vilt och blandar humor, allvar, fakta, poesi och grotesk i både text och bild  samtidigt som boken är mer tematiskt sammanhållen än någonting hon gjort tidigare.

Sara Granér (född 1980) är en av Sveriges allra främsta serietecknare. Flera av hennes karaktäristiska språklekar har för många blivit personliga ordspråk, och hennes böcker har blivit såväl dockteater som poesiföreställningar. Den sjunde vännen är Sara Granérs sjunde bok och ett stort steg framåt för ett av det här landets få verkliga konstnärliga genier.


Författare: Sara Granér Titel: Den sjunde vännen Format: 170x235 mm Danskt band Antal sidor: 180 Utgivningsår: 2022 ISBN: 9789177752738


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.