Beirut, jag älskar dig
Zena El Khalil

Zena OCH Beirut är likadana, kräver alltid dramatik. Kanske är det därför Zena stannar kvar, trots att människor hon älskar försvinner, trots att det känns som att staden drunknar.
På gatorna drar militärerna runt som hundar och pinkar in sina revir alltmedan utsjasade arbetare bygger upp staden på nytt. Blekta blondiner banar sig väg till nästa nerknarkade nattklubb, medan flyktingarna i lägren kurar ihop sig, fem i varje säng. Vilken minut som helst kommer bomberna att falla över Beirut.
Samtidigt, mitt i all denna galenskap, måste Zena och hennes kompis Maya försöka förstå och göra något vettigt av sina liv, måste duellera med stadens olika besattheter: plastikkirurgin, jakten på en man, alla automatvapen. Och de måste gå till strid mot dem som vill äga och förstöra.
Beirut, jag älskar dig är en ovanligt ärlig och personlig historia om att vilja leva, inte bara överleva, i ett ständigt närvarande krig. Det är berättelsen om Zena och hennes förälskelse i en stad som svämmar över av krig, sorg och kärlek. Och precis som Zena blir också läsaren drabbad, sorgsen, lycklig och kär.


Författare:  Zena El Khalil Titel: Beirut, jag älskar dig Format: 0x0 mm Häftad Antal sidor: 248 Utgivningsår: 2010 ISBN: 9789174410068


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.